Mijas

<p class="has-drop-cap" value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80"><em>Sen jag var liten så har familjen haft lägenhet i Mijas i Spanien. Det är en liten bergsby som har fantastiska vyer. Den har och betyder otroligt mycket för mig denna lilla by, så för mig var det självklart att min kennel skulle bära namnet. </em>Sen jag var liten så har familjen haft lägenhet i Mijas i Spanien. Det är en liten bergsby som har fantastiska vyer. Den har och betyder otroligt mycket för mig denna lilla by, så för mig var det självklart att min kennel skulle bära namnet.

Mijas är en kommun i provinsen Málaga. Det är en av Spaniens till ytan största kommuner (147 km²). Huvudorten heter Mijas Pueblo. Inom kommunen finns bland annat badorten La Cala de Mijas och det mer industriella området Las Lagunas, som är helt hopbyggt med Fuengirola. I Mijas finns 11 golfbanor och en av dem, La Cala Golf Resort & Country Club är Spaniens största golfanläggning varför kommunen har stor dragningskraft på golfspelare. Alla orter utanför Mijas Pueblo benämns med samlingsnamnet Mijas Costa. Mijas har 9 badstränder av olika utseende och storlek utmed kusten. Stranden i La Cala de Mijas är den bäst utrustade och har fått EU:s blå kvalitetsflagga.

Mijas Costa har Costa del Sols enda galoppbana Hipodromo Costa del Sol. Under sommaren körs tävlingarna sent på kvällen med start från klockan 22.

Mijas Pueblo är en av Andalusiens berömda vita städer och en stor turistattraktion, känd bl.a. för sin åsnetaxi. Staden ligger 428 meter över havet och har en hänförande utsikt över en stor del av Costa del Sol. Vid klart väder kan man se Gibraltarafrikanska kusten och Atlasbergen.

Mijas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s